O2 Smart Box jako nástroj rodičovské kontroly. Upozorní, když se dítě doma připojí k internetu

Vlastní modem z nabídky našeho druhého největšího operátora O2 Smart Box dostává novou funkci Rodičovský dohled. Díky ní budete informováni o tom, že se je vaše ratolest doma a připojila se k internetu. Notifikace si můžete nechat zasílat na svůj mobilní telefon.

Nová funkce v rámci kategorie Zabezpečení doplňuje letos na jaře uvedenou Rodičovskou kontrolu, pomocí které můžete potomkům zablokovat přístup k internetu v určité dny nebo hodiny. Restrikce funguje jak na bezdrátové připojení Wi-Fi, tak i pomocí kabelu.

Klepněte pro větší obrázek

Rodiče mohou mít pomocí modemu O2 Smart Box nad domácím internetem naprostou kontrolu. „Pokud chce rodič dítěti internet zcela omezit, může zablokovat přístup přímo ze svého mobilního telefonu  stačí v menu přejít na položku Rodičovský dohled a zvolit možnost Blokovaný," radí produktový manažer O2 Roman Bacík.

Veškerá nastavení rodičovských funkcí modemu probíhají pomocí aplikace O2 Smart Box na smartphonu. U Rodičovského dohledu stačí v sekci Robot zvolit pravidlo dohledu a vybrat zařízení, u kterých si zákazník přeje dostávat notifikaci o připojení na Wi-Fi. Pokud chce zákazník nastavit Rodičovskou kontrolu, vybere požadované zařízení v záložce Wi-Fi a síť a zvolit jednu z možností v sekci Přístup k internetu.

Jak zapojit O2 Smart Box:

Diskuze (11) Další článek: Apple pustil iOS 12 na veřejnost. Novinek je málo, ale vyzkoušíte je i na pět let starém iPhonu

Témata článku: , , , , , , , , , , Mobilní telefon, Domácí internet, Bezdrátové připojení, Rodičovský dohled, SMA, Notifikace, Rodičovská kontrola, Požadované zařízení, Rod, Nová funkce, Jak, Restrikce, Produktový manažer, Určitý den, Kontrola,