Netradiční spojení. Unihertz Titan je odolný smartphone s fyzickou QWERTY klávesnicí

Společnost Unihertz, která v našich končinách není tak známá, ráda přichází s telefony, které se v něčem odlišují. Předloni například přišla s modelem Jelly Pro, který se pyšnil titulem nejmenší smartphone s podporou 4G. Letos zkouší zajímavé spojení hardwarové klávesnice a vysoké odolnosti. Výsledkem toho je obrněný Unihertz Titan s hardwarovou QWERTY klávesnicí.

Telefon nabídne 4,5” IPS displej se čtvercovým poměrem stran a rozlišením 1 440 × 1 440 pixelů a samozřejmě je dotykový. Ovládat však půjde i skrze klávesnici, která bude podporovat dotyková gesta a skrývá v sobě i čtečku otisků prstů. Přesto ale telefon nabídne vysokou odolnost vůči vodě a prachu díky certifikaci IP67.

Větší rozměry telefon zužitkoval i pro umístění nadprůměrné 6 000mAh baterie. Tu půjde nabíjet jak kabelem, tak bezdrátově. Samozřejmostí je podpora LTE, NFC a nebude chytě ani jeden fotoaparát vzadu a na přední straně, kterým půjde telefon i odemykat. Konkrétní specifikace výrobce zatím neuvádí, jelikož telefon teprve čeká crowdfundingová kampaň na Kickstarteru.

Otázka je, jak velkou cílovku dokáže telefon zaujmout, jelikož obrněnci ani smartphony s hardwarovou QWERTY klávesnicí nepatří zrovna mezi velké masovky, ale třeba Unihertz překvapí. Do karet mu hraje hlavně cena, prodávat by se totiž měl jen za 199 dolarů (5 490 Kč).

Diskuze (16) Další článek: Přijde Note 10 na trh o něco později? Samsung snižuje výrobu Exynosů o 10 %

Témata článku: , , , , , , , , , , Net, Klávesnice QWERTY, Unihertz, Zajímavé spojení, Končina, F +, Telefon, Spojení, SMA, Vysoká odolnost, Odolnost,