Aplikaci Záchranka používá už milion lidí. Nově se rozšíří i do Maďarska

Aplikace Záchranka (Android, iOS, Windows) existuje už tři a půl roku. Stala se oficiální aplikací Zdravotnických záchranných služeb ČR, Horské služby ČR a Vodní záchranné služby ČČK. Nyní hlásí působivý milník – milion uživatelů. Každý den přes aplikaci volá o pomoc okolo 50 lidí v nouzi. Za celou dobu existence proběhlo na základě aplikace více než 30 tisíc výjezdů záchranářů.

Klepněte pro větší obrázek

V současné době je aplikace plně funkční na území České republiky, Rakouska a na slovenských horách, kde kontaktuje Horskou záchrannou službu SR. Letos na podzim přibude Maďarsko. Potenciální zásah aplikace Záchranka se tak rozšíří na okruh 34 milionů lidí. Aplikace částečně funguje i v zemích, které zatím nejsou do systému zaintegrováni – zde alespoň vytočí místní tísňovou linku.

V plném režimu aplikace funguje tak, že po stisku nouzového tlačítka na dispečink odešle přesnou polohu zraněného. Ten si navíc do profilu může předem vyplnit svůj zdravotní stav, indispozice a kontakty na blízké osoby. Záchranka je plně upravena pro neslyšící a nevidomé, kterým zásadní měrou usnadňuje komunikaci se záchranáři. V aplikaci se také nachází největší databáze automatizovaných externích defibrilátorů v České republice.

Jak funguje aplikace Záchranka?

Diskuze (6) Další článek: Xiaomi Mi A3: čistý Android, čtečka v displeji a znovu atraktivní cena

Témata článku: , , , , , Maďar, Česká republika, Aplikace, Milión lidí, ČČK, Rakousko, Maďarsko, Zach,