Absenci sluchátek a napájecího adaptéru u iPhonů 12 potvrzují další zdroje

aktualizováno
Absenci sluchátek a napájecího adaptéru u iPhonů 12 potvrzují další zdroje
Fotografie: EverythingApplePro
  • Absence sluchátek a adaptéru má pomoci snížit náklady, tedy i prodejní cenu
  • 20W adaptér bude možné pořídit jako dokoupitelné příslušenství

Aktualizováno 8. 7. 2020

Nejnovější informace Nikkei Asian Review potvrzují slova analytika Ming-Chi Kua, který v předchozím měsíci uvedl, že nové iPhony 12 dorazí bez nabíjecího adaptéru a sluchátek. Podle Nikkei Apple nebude dodávat toto základní příslušenství kvůli úspoře nákladů a rovněž z toho důvodu, že většina uživatelů již sluchátka a napájecí adaptér vlastní. Zájemci o nové iPhony se tak alespoň mohou těšit na OLED panely, které se údajně objeví i v základní variantě iPhonu 12.

Původní informace z 29. 6. 2020

Známý Apple analytik Ming-Chi Kuo přichází s poměrně kontroverzní zprávou. Podle jeho zdrojů by se totiž v balení nových iPhonů 12 neměla nacházet sluchátka ani napájecí adaptér. Stejné informace pro macrumors.com před několika dny uvedli také analytici finančního domu Barclays.

Podle Kua Apple představí 20W napájecí adaptér, o němž jsme psali v minulém týdnu, nabídne jej však pouze jako dokoupitelné příslušenství. Výrobu dosavadních 5W a 18W nabíječek údajně cupertinský gigant později v tomto roce zcela ukončí. Odstranění sluchátek EarPods a napájecího adaptéru má Applu pomoci snížit náklady, tedy i prodejní cenu. Navíc se dá předpokládat, že Apple během prezentace zahraje také na environmentální notu a pravděpodobně ospravedlní absenci adaptéru a sluchátek tím, že je již většina uživatelů stejně vlastní a pro mnoho z nich je tedy zbytečná. Je podle vás absence napájecího adaptéru a sluchátek v balení v pořádku, nebo považujete takovýto krok za absurdní?

Diskuze ke článku
Martin
Pro mě jsou nejdůležitější samolepky jablek, pokud by tam nedali, ihned predhazim na android.
Takže doufám, že ty samolepky tam budou.
pikatchu
gut strategie to applu jde... uplne vidim ty iOvce jak slintaji a bezi do obchodu pro 20W nabijecku, kterou dostanete k cinanovi za 5 tisic v baleni, od applu to bude minimalne za litr. Nepochopíš...
Anonymous
Pokud se takto stane, což samozřejmě doufám že ne. Tak očekavám příští rok reklamu od Samsungu, která si z toho bude dělat srandu a rok na to v podstatě stejný krok.

Každopádně. Odebrání sluchátek ještě dokážu pochopit, nevím kdy naposledy jsem použil, či viděl někoho používat sluchátka z balení. Adaptér už je trochu podstatnější součást, na druhou stranu, pokud bude cenovka stejná jako minulý rok (viz. leaky), tak vybrakování krabičky se dá čistě teoreticky před kupujícímu obhájit.
Milan
Každý to má jinak. Já často svoje telefony buď prodám, nebo pošlu dál v rodině, komplet i s krabicí. Jsou to vlajkové lodě a ty přeci jen nějaký rok vydrží. Ohledně příslušenství jsem naopak rád, když nové zařízení obsahuje výkonější adaptér a často v balení, nebo jako dárek, dobrá sluchátka. Tohle může koupi také lehce ovlivnit, u Applu je to ovšem jiná. Tam je to stylem ber, nebo nech. Tohle u telefonů s androidem snad nehrozí. Tam je konkurence velká. Stačí sebe sama přesvědčit, že i odebrání sluchátek a adaptéru je vlastně dobrá věc a není co řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze