Qualcomm chystá mnoho zajímavých novinek: rychlejší Wi-Fi i výhody pro VR

Qualcomm chystá mnoho zajímavých novinek: rychlejší Wi-Fi i výhody pro VR
  • Qualcomm odhalil své novinky, například nový protokol Wi-Fi nabízející vyšší rychlost
  • Dostalo se také na umělou inteligenci a virtuální realitu

Společnost Qualcomm naznačila, na jaké klíčové novinky se v jejich produktech můžeme těšit. Pokrok zaznamená konektivita skrze Wi-Fi s nasazením nového protokolu 802.11ax, který zdvojnásobí rychlost připojení a současně bude až o 67 % úspornější. Budoucí modul s názvem WCN3998 bude vybaven 2×2 anténami a 11 přístupovými body typu ax. V prvních zařízeních se však má „nová Wi-Fi“ objevit až v roce 2019. Nový modul podporuje také 11 přístupových bodů typu ac, což má být vylepšení stávajícího standardu. Současně se očekává také snížení spotřeby Bluetooth až o 75 %.

Qualcomm

Zásadního vylepšení se dočkají samostatné virtuální reality využívající mobilní procesory, jako jsou brýle Oculus či Vive. Nový pohon pro virtuální realitu představil Qualcomm na základech procesoru Snapdragon 845. Co to přinese nového? především kvalitnější zážitek, neboť nově bude moci mít obraz rozlišení 2 400 × 2 400 pixelů při plynulosti 120 FPS. Zásadně pomůže výkonu také nová grafická akcelerace Adreno 630 s 30% nárůstem výkonu. Současně bude nasazena nová technologie Adreno Foveation, která bude umět přesně sledovat vaše oči a obraz důkladně zaostřit přesně v místech, kam se budete zrovna dívat.

Qualcomm

Qualcomm nezapomněl ani na neustále se rozvíjející umělou inteligenci (AI), kdy dojde k vylepšení softwaru s již existujícím hardwarem. Pro uživatele by mělo jít o zrychlení různých funkcí, které se mohou týkat například fotoaparátu a rozpoznávání scén, tváří a dalších objektů. Zajímavostí je, že novinka nebude vyžadovat jen nejvýkonnější Snapdragon 845, ale bude plně fungovat i na starších modelech Snapdragon 835, 820 a 660.

Qualcomm

Nakonec se dostáváme k bezdrátové reprodukci zvuku, která je dnes čím dál častěji využívána. Snapdragon 845 podporuje Qualcomm Broadcast Audio, což umožňuje bezdrátově přehrávat hudbu z jednoho zařízení na více reproduktorů nebo sluchátek, přičemž kvalita synchronizace by měla být téměř dokonalá.

Zdroj: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze