OLED displeje od LG prošly kontrolou kvality, uvidíme je v nových iPhonech

aktualizováno
OLED displeje od LG prošly kontrolou kvality, uvidíme je v nových iPhonech
  • OLED displeje od LG, které mají být nasazeny v iPhonu Xs a větším Xs Max budou i nadále nejdražší komponentou celého zařízení
  • Apple se připravuje na výrobu nových iPhonů pro rok 2019
  • Dodavatelem OLED panelů bude letos i příští rok LG

Aktualizováno 17. 9. 2018

Informace o tom, že si Apple nechá dodávat OLED displeje od korejské společnosti LG, potvrzuje další zdroj. Podle nejnovějších zpráv prošly před pár dny OLED displeje od LG přísnou kontrolou kvality. Přitom byl až doposud Samsung výhradním výrobcem OLED displejů pro Apple, které se používaly v iPhonu X. Samsung se zavázal dodat 100 milionů OLED panelů, a dostal se tak do monopolního postavení ve vztahu k Applu. Korejská společnost byla zároveň zodpovědná za 95 % globální OLED produkce. Jestliže do hry vstoupí společnost LG, Apple již nebude zcela závislý pouze na Samsungu. OLED displeje od LG, které by byly použity u iPhonu Xs, respektive větší verze Xs Max budou obdobně jako u iPhonu X tvořit tu nejdražší komponentu celého zařízení. Doufejme, že LG do výroby nových displejů vnese předchozí zkušenosti s výrobou OLED panelů pro Google Pixel 2 XL nebo LG V30.

Původní informace ze 16. 7. 2018

Letos v září bychom se měli dočkat trojice nových iPhonů, které by měly nejméně designem těžit ze současného iPhonu X, který naopak vyklidí pole. Spekulace naznačují, že nové iPhony budou mít vesměs velké displeje. Jejich hlavním dodavatelem se stane LG. Na základě podepsané smlouvy by mělo LG ještě během letošního roku dodat až 4 milióny OLED panelů a dále dalších 20 miliónů klasických LCD displejů s úhlopříčkou 6,1 palce.

Spolupráce má trvat i v následujícím roce 2019, kdy má LG dodávat 6,5palcové OLED panely. V jejich případě by měly dodávky ročně dosáhnout 10 miliónů kusů.

Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Zatim LG u mobilnich OLED (na rozdil od kvalitnich TV) nepredvedl zadny zazrak. Spis naopak.

Doufejme, ze to znamena, ze se zacali vyrazne zlepsovat.
KO-in
Jsem zvědav na kvalitu dodaných OLED displejů od firmy LG, protože v minulosti Lg mělo s toho technologii dost problémy (časté tzv. Burn screen dot, atd..).
M.K.
Amoled je ideální kurvítko, Apple nepotřebuje, aby ten displej byl i po pěti letech stále stejný, stačí se podívat, jak po roce ty displeje u iPhonu X vypadají. No neberte to za 30 litrů.
Janek
LG je nepochybně jedním z největších dodavatelů panelu OLED, zejména pro televizní obrazovky. Pokud je mi známo, vždy dodávali jinou technologii označenou jako POLED, tzn pasivní a v minulosti nebyly výsledky přesvědčivé. Je však zřejmé, že smartfony jsou spotřební zboží i kdyby stály 100 000.- Kč, pro tak krátké využití takové panely stačí. Po zkušenosti s panely LCD a OLED stále zůstávám příznivcem nových trendů v oblasti LCD. Jsem přesvědčen o tom, že každý rok nový smartfon je mrhání, které nelze do budoucna podporovat ( vyčerpání surovinových zdrojů).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze