LG G7 ThinQ dorazí v červnu a pořádně se prodraží

LG G7 ThinQ dorazí v červnu a pořádně se prodraží
  • Nová vlajková loď od LG se začne prodávat v průběhu června
  • Cenu LG nastavilo na odvážných 22 990 Kč
  • Na výběr bude černá, modrá a šedá barva

Na začátku května LG představilo svojí vlajkovou loď pro rok 2018 s názvem LG G7 ThinQ a nyní už víme, kdy se dostane do prodeje a za jakou cenu. Novinka od LG se začne prodávat v průběhu následujícího měsíce, a to za cenu 22 990 Kč ve variantě 4 GB RAM + 64 GB interní paměti. Na výběr bude ze tří barev: bude černá, modrá a šedá.

G7 ThinQ se snaží zaujmout především svým extra jasným displejem (až 1 000 nitů), novým velmi hlasitým reproduktorem Boombox nebo například svým pověstným a poměrně raritním duálním systémem fotoaparátu. G7 totiž stejně jako jeho předchůdci nabízí kromě standardního snímače i druhý širokoúhlý, který v mnoha situacích může být nenahraditelný. Navíc LG stále nezanevřelo na jack, což mnohé z nás jistě potěší a možnost bezdrátového nabíjení udělá radost zrovna tak.

Jenže G7 ThinQ to s takto sebejistou cenovkou nebude mít vůbec jednoduché, neboť v této cenové hladině je konkurence více než velká. Největší konkurent v podobě Galaxy S9+ můžete pořídit za cenu kolem 24,5 tisíc korun, Huawei P20 Pro pak za cca 22 tisíc anebo můžeme vzpomenout nedávno představené OnePlus 6, které se srovnatelnými specifikacemi stojí pouze něco málo přes 13 tisíc. Teď už je jen na vás, jestli vás G7 ThinQ přesvědčí a uhájí si tak svoji cenu.

Přijde vám cena za LG G7 ThinQ oprávněná? Dejte nám vědět do komentářů.

LG G7 ThinQ

Rozměry153,2 × 71,9 × 7,9 mm, 162 g
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:18 hodin

Zdroj: lgshop.cz

Diskuze ke článku
Standys
No, k té ceně nemám co dodat. Kupce si to určitě najde. Radši počkat, cena opět dost klesne. :)
xxx
Vzhledem k výbavě by se dalo říct, že je cena oprávněná. Vzhledem ke značce a dalším aspektům oprávněná není a co nejhůř, není to konkurenceschopná cena, tudíž opět zabije počáteční úspěch telefonu. Můj osobní návrh první cenovky, nad kterou hned každý neohrne nos, by byl 19 000Kč. A pokud by LG chtělo, aby mu každý utrhal ruce a hodně se o něm (G7) mluvilo, muselo by stát 17 000Kč. Proč tak málo? G7 sice nabízí spostu kvalitní výbavy, avšak je to LG. LG dnes ani neví, která řada je pro něj Top, je to řada V nebo ťada G? Střídá totiž vrcholové modely jako na běžícím pásu. Kolem hranice deseti tisíc nenabízí nic, krom G6, byť je za tu cenu stále straktivní, avšak konkurence má našlápnuto daleko lépe. Řada V měla být něčím jiná a prakticky není, jen nám zase po půl roce vystřídá řadu G na vrcholu. LG avizovalo změny v mobilní divizi, ale spíš vytváří další chaos, jeden model parazitující na druhém a otřesnou cenovou politiku. Osobně bych uvítal, aby si LG udělalo jasno, co hodlá nabízet dál, jelikož každý nový model je stejný. Z počátku jsem si i myslel, že to dostává logiku, ale nyní je vidět, že G7 bude za nedlouho nahrazena novým V?? a logika se vytrácí. Co je pro LG Top řada? Co má být Top řada pro nás? Ostatní výrobci v tom mají jasněji. Kde má LG např. střední třídu? Momentálně ve výprodejové G6? Proč tedy lidé raději kupují nový Honor 10, než-li stále lépe vybavenou (ale také rok starou) G6? Hodlá LG vůbec tuto velmi oblíbenou třídu začít vnímat? Jaká je strategie LG pro podporu prodejů? Co chce dělat se svým marketingem, se svou distribucí, s cenovou politikou? Proč se v kdejakém elektru prodává i to největší čínské "šméčko", ale mobily LG nenabízi snad krom CZC a Alzy žádný další z velkých prodejců/e-shopů? Odpovědi na tyhle otázky bych rád jednou slyšel...
Lukes
Asus 5z, to je letosni Buh, uplne se tesim!
Petr Kropáč
Petr Kropáč
Zase to po*erou cenou. LG se nepoučí. Za dva měsíce budou vyprodávat za 15.000,-. Prostě blázni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze