Je rámeček PowerPic budoucností bezdrátového nabíjení?

1
Je rámeček PowerPic budoucností bezdrátového nabíjení?
  • PowerPic se má stát stylovou alternativou pro bezdrátové dobíjení
  • V balení dobíjecího rámečku s 10W výkonem nenajdete adaptér

Bezdrátové nabíjení je oblíbenou alternativou klasického drátového nabíjení. Odpadá s ním potřeba zapojování nabíjecího kabelu do konektoru, který tak zůstává volný pro jiné periferie a navíc lze telefon popadnout a odejít ve chvílích, kdy máte naspěch. Nevýhodou zůstává pomalejší dobíjení, které se alespoň zatím nedá s nabíjením drátovým srovnávat.

Když jde o vzhled bezdrátových nabíječek, jedná se obvykle o oválnou „placku“, na kterou smartphone stačí položit. V některých případech najdeme bezdrátové nabíjení integrované ve stolních lampičkách nebo přímo v nábytku. Standardní bezdrátové nabíjení „na placce“ však příliš stylové není, a to by chtěla změnit společnost Twelve South se svou PowerPic nabíječkou, která připomíná rámeček na fotky.

Společnost doporučuje během nabíjení smartphonu navolit takový obrázek pozadí, který bude vhodně doplňovat obrázek rámečku. V tomto vidíme hned dva problémy. Pokud máte smartphone s OLED panelem (iPhone X, Xs, Xs Max, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL), pravděpodobně si nebudete chtít nechat do displeje dobrovolně vypalovat obrázek pozadí. Vhodnější se tak v tomto ohledu jeví cenově dostupnější iPhone Xr. Druhý problém představuje to, že smartphony obvykle zapnutou obrazovku během nabíjení defaultně nemají. To se sice dá snadno vyřešit, ale nedává to příliš smysl i z toho důvodu, že neustále zapnutý displej podstatným způsobem vyčerpává baterii, a jde tak proti účelu telefon dobít.

Po technické stránce nabíječka disponuje 10W výkonem a dodávaný kabel, kterým se připojí k adaptéru, je standardní USB-C. V balení tohoto nabíjecího rámečku o rozměrech 5 × 7 palců však adaptér do zdi nenajdete, což je s ohledem na cenovku 80 dolarů (přes dva tisíce korun i s daní) přinejlepším zarážející.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Asi jde o novy trend nebo spis "kopirovani"? ..... apple k telefonu za vic jak 40k, taky nabijecku nedodava ...... stejne vetsina dneska prodavanych telefonu nema bezdratove nabijeni (o NFC ani nemluve), tak je to fuck ..... kdyby kopirovali aspon to NFC a Qi od applu a ne zhovadilosti jako co nejvyssi cenu a nepribalit ani zakladni veci jako nabijecku ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze