Huawei možná připravuje Kirin 1020, má být dvakrát výkonnější než Kirin 970

5
Huawei možná připravuje Kirin 1020, má být dvakrát výkonnější než Kirin 970
  • Huawei připravuje údajně mnohem výkonnější procesor pro své smartphony
  • Spekuluje se o dvojnásobném výkonu

Čínský Huawei je třetím největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Z tohoto důvodu se snaží být co nejvíce nezávislý na okolních dodavatelích. Proto se spoléhá na vlastní procesory řady Kirin. V současné době je vrcholem nabídky Kirin 970, který se snaží konkurovat té nejvyspělejší konkurenci a chlubí se například i umělou inteligencí. Na absolutní vrchol, kam patří například Snapdragon 845, se však ještě nechytá. To by se však mohlo brzy změnit. V přípravě je pro konec letošního roku Kirin 980 založený 7nm architektuře pro Mate 20.

Nyní se však objevily spekulace, že Huawei pracuje na ještě modernějším Kirinu 1020. Ten by měl být ve srovnání se současným Kirinem 970 dvojnásobně výkonný a je dost pravděpodobné, že by se jím Huawei konečně vyrovná prozatím věhlasnější konkurenci

Diskuze ke článku
Areon
Kirin 970 je výkonnostně mezi Snapdragonem 835 a 845, ale nutno dodat, že byl vydán půl roku před zmíněným S845. Kirin 980 má v Antutu přes 350 000 bodů a vybaven jim bude Mate 20, který bude představen v srpnu , takže do nového roku to bude nejvýkonnější CPU. Ono je to rozdělené po pololetich. Půl roku kraluje Snapdragon s Exynosem a půl roku Kirin, protože Huawei vydává nové procesory v srpnu. V současné době tedy již o nějakém dohánění konkurence nemůže být řeč, od Kirinu 970 je situace už srovnaná.
Jakub Kvet
Jakub Kvet
Možná taky ne :) to je nadpis
Absolut NoFak
Pořád málo. Galaxy S10 dá v AnTuTu jeden milión bodů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze