Dočkáme se ještě AirPower? Patent od Applu nám dává naději

Dočkáme se ještě AirPower? Patent od Applu nám dává naději
Fotografie: apple.com
  • Na moderní bezdrátovou nabíječku od Applu čekáme již více než rok
  • Poslední informace naznačovaly, že s ní výrobce již nepočítá
  • Možná bychom se ji však mohli dočkat v roce 2019

Nabíječka AirPower od Applu je mezi fanoušky mobilních technologií již oblíbený pojem. Ptáte se proč? Apple ji představil v září roku 2017 a dodnes ji neuvedl do prodeje. Dlouhou dobu se vyskytovala alespoň na propagačních materiálech, což se ale letos v září také změnilo. Zdálo se, že ji Apple chce zcela vymazat ze světa a nechat upadnout v zapomnění. Nyní se však objevily informace o možném opětovném představení v příštím roce. Tyto domněnky podpořil také Applem loni podaný patent, který se podrobně věnuje softwarovým funkcím bezdrátové nabíječky AirPower.

Apple Air Power

V prvé řadě by mělo hlavní zařízení umět zobrazit stav nabití i dalších nabíjených modelů. Vzpomeňme, že AirPower má možnost dobíjet až tři různá zařízení. Stav baterií se vždy zobrazí na zařízení s největším displejem. Nabíječka by také měla sledovat vaše cykly a propočítávat budoucí energetické nároky na základě stylu využívaní zařízení či událostí v kalendáři. Vždy by vás měla upozornit, že vám například energie baterie nebude stačit do příštího obvyklého dobíjení.

Otázkou zůstává, kdy by se konečně nabíječka AirPower mohla dostat k obyčejným smrtelníkům. Patrně nejbližší možností zůstává představení druhé generace bezdrátových sluchátek AirPods. Ta mají podporovat bezdrátové nabíjení, a nabíječka by se tak mohla „svézt“ s nimi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze