Data Mapy.cz ukazují, že si lyžaři oblíbili plánování tras v mobilu

3
Data Mapy.cz ukazují, že si lyžaři oblíbili plánování tras v mobilu
  • Podle dat nejoblíbenější české turistické aplikace Mapy.cz naplánovalo od prosince 2018 do února 2019 svoji běžeckou trasu denně více než 3 500 unikátních uživatelů, to je o 50 % více než v minulém roce
  • Titul skokana roku letos získal Skiareál Olešnice na Moravě

Zimní mapu si ve sledovaném období zobrazilo v průměru 13 tisíc lidí denně a nejexponovanějším dnem hledání se stal pátek 11. ledna. „Naše data dále ukazují, že si lidé oblíbili hledat trasy přímo v aplikaci v jejich telefonu, konkrétně 25 %, což je v řeči čísel o 8 % více než vloni,“ říká Jan Kunz, produktový manažer služby Mapy.cz.

Mapy.cz

Pomocí funkce Stopař lidé za stejnou dobu zaznamenali bezmála 8 500 běžeckých aktivit a 40 % z nich zdolalo trasu dlouhou mezi 5 až 15 kilometry. „Průměrná doba, kterou lidé na lyžích strávili, se pak pohybuje od jedné hodiny do tří,“ dodává Kunz.

Za sjezdovým lyžováním letos táhla i Morava

Důkazem je 400% nárůst zobrazení oproti loňskému roku, který zaznamenala turistická aplikace Mapy.cz u Skiareálu Olešnice na Moravě. Trojici nejhledanějších skiareálů doplňuje Sportrelax centrum Monínec ve Středočeském kraji a Skiareál Bílá v Moravskoslezském kraji.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Zima je snad za námi a tak bychom vám rádi představili nejhledanější české skiareály a běžkařské lokality. Nejčastěji jste na lyžovačku koukali na Ski areál Olešnice a Skiareál Monínec. Běžkaři naopak nejvíce vyhledávali Jizerskou padesátku a Trasy pro skialpinisty Krkonoše. A další zajímavosti: ➡ nejvíce jste vyhledávali v pátek ➡ plánování běžeckých tras jste využívali o 50 % více, než minulou zimu ➡ vítězný Skiareál Olešnice je zároveň skokanem roku ➡ jako novinku jsme přinesli v této sezóně i zimní 3D mapu Koukněte i na další "zimní" položky, co jste u nás nejvíc hledali. . . . #mapycz #winter #zima #lyzovani #bezky

Příspěvek sdílený Mapy.cz (@mapy_cz),


Novinkou letošní zimy jsou 3D zimní mapy

Turisté si od letošní zimy mohou na mapách hledat a plánovat pěší i cyklistické výlety nebo horské túry a prozkoumat je v téměř reálném podobě díky plastickým 3D mapám. „Tímto zobrazením nabízíme možnost dopředu odhadnout terén. V praxi se totiž uživatelům u lyžařské mapy zobrazuje lepší výšková orientace, tedy sklon svahu a u sjezdovek ještě i jejich obtížnost,“ uzavírá Kunz.

Služba Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)