Další aktualizace iOS 11 umožní vypnout automatické omezování výkonu

18
Další aktualizace iOS 11 umožní vypnout automatické omezování výkonu
  • Sám Tim Cook oznámil příchod mnoha novinek pro iOS 11, které mají napravit škody spáchané kauzou o úmyslném zpomalování iPhonů kvůli spolehlivosti baterie
  • Uživatelé se dočkají možnosti automatické omezování přímo vypnout, budou upozorňováni, když začne omezování výkonu a v nastavení bude i přehledný ukazatel životnosti baterie
  • Do beta verze se dostane aktualizace v únoru a pro všechny bude k dispozici v březnu

CEO Applu Tim Cook se dnes nechal slyšet, že v další aktualizaci iOS 11 se dočkají uživatelé možnosti vypnout zpomalování systému kvůli baterii. O této kauze jsme slyšeli za poslední měsíc více než dost a Apple už zareagoval omluvou a nabídkou výměny baterie za výhodnější cenu. To ovšem pro mnohé nebylo dost, a proto dává Apple kontrolu nad výkonem a výdrží iPhonů přímo do rukou uživatelů, kteří si sami na svém iPhonu vyberou, zda chtějí maximální výkon, nebo raději spolehlivější baterii.

iphone baterie

To je na Apple vcelku neobvyklý krok a je vidět, jak velkému nátlaku musela společnost čelit, když se rozhodla k takovému řešení. Dle slov Tima Cooka přijde tento update již příští měsíc nejprve pro vývojářskou beta verzi systému a poté se rozšířit i veřejně. „Poskytneme uživatelům také ukazatel životnosti baterie, aby měli přehled úplně o všem. To ještě nikdo nikdy neudělal,“ dodává CEO Applu.

Dále ještě přidává další plánovanou novinku, kdy vás bude iPhone jasně informovat, když začne automaticky snižovat výkon, aby nedošlo k neočekávanému vypnutí telefonu. „Pokud to nechcete, můžete to vypnout,“ říká Cook, byť on i celá společnost tento postup stále nedoporučuje. I přes snahu o nápravu ovšem Apple stále čelí nespočtu žalob od zákazníků.

Další beta verze iOS 11 s touto novinkou vyjde s největší pravděpodobností v únoru a mezi širokou veřejnost se dostane během března.

Zdroj: theverge.com, abcnews.go.com

Diskuze ke článku
Michal
Ve výsledku drtivá většina uživatelů pokud budou mít starou baterii dá přednost snížení výkonu výměnou za stabilní chod. Ti rozumní si nechají vyměnit baterii a budou mít klid.
A uřvánkové s androidem kterým snižování výkonu vadilo nejvíc - nějak teoretický - mají zacpanou pusu.
petr
slava
Fry
Konečne rozumné rozhodnutie! Táto aktualizácia ma prinúti prejsť na iOS11 lebo momentálne som na 10.3.3 čiže spomalovanie už mám aktivované a poslednú možnosť pred pár dňami pri chybe apple serverov vrátiť sa na 10.2, či 9.3.5 (iP 6S) som premeškal, čiže toto je jediná možnosť ako sa toho zbaviť. Ináš som neuvažoval o prechode na iOS11 z dvôvodu, že som sa obával, že v tejto verzií je spomalovanie telefónu nastavené ešte agresívnejšie ako v iOS10.
Márv
Takže predsa je to s tým obmedzovaním výkonu Hoax, či :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze