iOS 11 obsahuje závažnou chybu. Z uzamčeného iPhonu lze získat fotografie

12
iOS 11 obsahuje závažnou chybu. Z uzamčeného iPhonu lze získat fotografie
  • Vlastníte iPhone s iOS 11? Pak mohou být vaše fotografie v ohrožení
  • Dostat se k nim lze i bez odemknuté obrazovky
  • Stačí pár kroků a útočník si snadno prohlédne a přepošle, co jen bude chtít

iOS 11 (11.0.3 i beta iOS 11.1) obsahují poměrně závažnou chybu, díky které se lze dostat k fotografiím i bez odemknutí iPhonu. Postup je přitom poměrně snadný a pokud se útočník dostane k telefonu na pár minut, může si prohlédnout a přeposlat fotografie dle libosti. Stačí mu k tomu znát vaše telefonní číslo.

Povšimněte si zámku obrazovky nahoře

Postup je vcelku jednoduchý. Na uzamčený iPhone stačí zavolat a místo přijetí hovoru stisknout volbu „Zpráva“ a následně „Vlastní...“ Otevře se aplikace Zprávy s možností reakce na hovor formou SMS. V tomto momentě je potřeba zadat alespoň 3 emotikony, hovor ukončit a napadený iPhone uspat. Následně je nutné znovu provést hovor, na iPhonu opět vybrat možnost Zprávy a Vlastní... a iPhone ihned uzamknout (v tomto momentě se v poli pro text původně vložené emotikony nezobrazí). Následuje poslední kolečko, kdy vytočíte hovor, na iPhonu zvolíte možnost Zprávy a Vlastní... a světě div se, iPhone dovolí po stisku ikony fotoaparátu prohlédnout uložené snímky v paměti, stejně tak dovolí je označit a odeslat právě na útočníkům smartphone.

Na internetu se objevuje více postupů, prostřední krok (druhé volání) lze nahradit vstupem do hlasové asistentky Siri, která sice nedovolí otevřít žádnou aplikaci, ale právě zpřístupní u druhého volání fotogalerii (tento postup naleznete ve videu pod odstavcem). Náš postup však funguje i v případě, že máte hlasovou asistentku Siri deaktivovanou.

Vzhledem k tomu, že se chyba projevuje u všech dostupných verzí, je jasné, že ohrožena je většina uživatelů. Apple s největší pravděpodobností napraví chybu v další aktualizaci, prozatím je dobré dát si pozor, kde telefon necháváte.

Zdroj: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pesedm
:D
fry
tomu neverím. to sa geniálnemu applu nemôže stať. tam je všetko predsa i a true.
Martin
Vůbec, teď jsem to dvakrát zkoušel a nic.
MP
Muj uzamceny iphone s ios11 pri volani nema volbu „Zpráva“ vubec pristupnou..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze